Bemutatkozás

1972-ben kaptam jogi diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, majd 1976-ban ügyvéd-jogtanácsosi szakvizsgát tettem. 2003-ban másoddiplomaként Ingatlanforgalmi Szakjogász képesítést szereztem.

A diploma megszerzését követően hosszabb ideig a gazdasági élet különböző területein jogtanácsosként tevékenykedtem, ez idő alatt cégek különböző ügyeivel, cégalapítással, tevékenységük jogi irányításával, tanácsadással, és munkaügyi kérdésekkel foglalkoztam.

A jogtanácsosi évek során, a jogsegélyszolgálat keretei között különféle polgári és családjogi ügyekben láttam el jogi tanácsadási és képviseleti tevékenységet, melyet az ügyvédi pálya felszabadítását követően 2000. óta ügyvédként is folytatok.

Az ügyvédekről szóló  korábban hatályos, illetve az új, 2017. évi LXXVIII. tv. (Üt.) rendelkezéseinek megfelelően az ügyvédi tevékenység körében  a polgári-, család-, és munkajog területén láttam el megbízóim peres és peren kívüli képviseletét.

Jelenleg főként ingatlannal kapcsolatos ügyekben vállalok megbízást. Ingatlan adás-vételi , bérleti, ajándékozási haszonélvezeti és egyéb szerződéseket,  végrendeletet, és egyéb okiratokat készítek, az  ezekkel kapcsolatos általános tanácsadás mellett.

Foglalkozom társasházak ügyeivel is, ezen belül  alapító okirataikat, módosításaikat  készítem, földhivatali ügyeiket intézem.

A társasági jog területén  cégalapítást, módosítást cégbírósági ügyintézést és kapcsolat tartást végzek. Munkám során szem előtt tartom és ügyfeleim felé is továbbítom Abraham Lincoln alábbi ajánlását, és mindig törekszem ügyfeleim vitás kérdéseiben a megegyezésre, lehetőség szerint elkerülve a hosszadalmas és költséges pereskedést.

“Kerüld a pereskedést. Törekedj kompromisszumra, amikor csak lehetséges… ha papíron nyersz is, ténylegesen veszíteni fogsz: költségeket és időt.” Abraham Lincoln

Szakmai Előmenetel

Jogi Egyetem

Jogász Diploma, 1967 – 1972, Eötvös Lóránd Tudományegyetem (Cum Laude)

További Képesítések

Ügyvéd-Jogtanácsos, 1976, Eötvös Lóránd Tudományegyetem                          Ingatlanforgalmi Szakjogász, 2002, Eötvös Lóránd Tudományegyetem

Kamarai Tagság

Budapesti Ügyvédi Kamara, 1996 –